Welkom, Gast
Username: Password: Onthoudt mij

Onderwerp: Engelsen kietelen Mitsubishi Lancer Evo X

Engelsen kietelen Mitsubishi Lancer Evo X 27 mei 2009 13:03 #1256

  • Leander
  • Leander's Avatar
  • Afwezig
  • Moderator
  • Berichten: 2638
De Engelse Mitsubishi-importeur brengt de Lancer Evolution X FQ-400 op markt: een extreem getunede Evo waarbij de fabrieksgarantie gewoon behouden blijft.
Uit Engeland komt deze Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-400. Ze zijn daar gek op dit soort auto’s en de Mitsubishi-vertegenwoordiger in dat land heeft een naam hoog te houden als het gaat om het tunen van dit type. De FQ-400 is gekieteld tot een vermogen van liefst 409 pk; standaard levert een Evo X 295 pk. Het maximale koppel stijgt mee naar 524 Nm. De auto sprint in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u en de maximumsnelheid is begrensd op 250 km/u. Het goede nieuws is dat de garantie van drie jaar en de garantie van 58.000 kilometer gewoon wordt verstrekt.
De FQ-400 is onder meer voorzien van meer spoorbreedte, veren van Eibach en schokbrekers van Bilstein. Verder zijn er 18 inch wielen met negenspaaks velgen. De krachbron heeft een aangepast injectiesysteem gekregen. De turbo is vernieuwd en er is een nieuwe intercooler. Ook het uitlaatsysteem is verbeterd en de gassen verlaten de auto via een centraal geplaatste uitlaatpijp.
De tuners zijn verder vijfhonderd uur bezig geweest met het verbeteren van de motorsoftware. Het heeft volgens hun een auto opgeleverd die niet alleen bijzonder krachtig is, maar al zijn vermogen zeer geraffineerd op de weg legt. ”Het is net zo gemakkelijk om hem door stadsverkeer te loodsen als er een rallyparcours mee te rijden.”
De FQ-400 is voorzien van extra luchthappers op de motorkap en de nieuwe voorbumper is opgetrokken uit composietmateriaal. De auto ligt drie centimeter dichter bij het asfalt en verder zijn er onder meer een diffusor, een achterbumper met een zogeheten ‘gurney strip’ en een uitgebreid spoilerpakket dat zich zelfs tot op het dak uitspreidt met een Vortex Generator. Die zorgt voor de luchtstroming en een betere koeling.







De beheerder heeft publieke schrijftoegang uitgeschakeld.
Moderators: Maurice, Leander
Time to create page: 0.198 seconds